OCEANSIDE-MAX HEINDEL

Rubén Cedeño

Parte II
Oceanside Juliol 1975


Un dia de 1970 va arribar a la casa de Caracas, una carta des de Oceanside Califòrnia, en la que se’m tractava com membre acceptat per rebre els Ensenyaments de Max Heindel, sense haver-ho sol•licitat, ni saber que ell existia. Una deixeble acceptada d’un dels Mestres de la Jerarquia Espiritual de Shamballa, em va informar que aquests Ensenyaments, estaven donats i dirigits pel Mestre Christian Rosencreutz, una encarnació del Mestre Saint Germain i al contactar-les, estudiar-les i acomplir amb elles, els Mestres el vinculaven a un amb Ells, donant una bona base espiritual, per transitar el sender espiritual. Com eren els mateixos Mestres de la Metafísica, ho vaig acceptar y vaig seguir molt confiat els meus estudis.

PRIMERA VISITA
Cap a juliol de 1.975, ja havia fet tots els meus estudis amb ells, incloent els anys de provacionisme i demes juraments, fins arribar a l’últim nivell que ells atorguen, a més de fer tots els cursos paral•lels que oferien, com són els de Bíblia i Astrologia Esotèrica. M’anava molt bé i de veritat que m’havien format amb una gran seguretat en el Sender Espiritual. Vaig aprendre a la perfecció i molt detallats temes que en la Metafísica no s’aprofundien com la constitució de cada un dels plànols, esquemes d’evolució, les races i formació de l’Univers. Els Ensenyaments de Max Heindel me’ls vaig aprendre de memòria i em vaig enriquir enormement sense contradir ni una titlla del que estudiava i ensenyava a la Metafísica. Sense saber on quedava Oceanside, vaig viatjar en el que era un molt modern 747 a Los Ángeles i des d’allà me’n vaig anar en la línia de bussos Greyhound a Oceanside. Al arribar allà com era un lloc despoblat que ni taxis passaven, me’n vaig anar a l’estació de policia i em van portar al lloc, que en aquell temps estava a les afores de la ciutat.

UNA JORNADA A OCENSIDE
Em vaig trobar en el paradís, una ciutadella amb església, temple, restaurant, hotel, casa de curació, zona residencial, parcs, jardins i molts carrers. El meus dies allà van transcórrer en un estat de pau i meditació indescriptible, vaig ser immensament feliç. Tots els matins anàvem a l’església per realitzar un servei i meditació. En el Altar Major hi havia aquest escrit de Joan l’Estimat com únic objecte d’adoració i que el vaig aprendre de memòria per tota la vida: “Déu és Llum i no hi ha cap tenebra en Ell, però si caminem en Llum, com Ell està en la Llum, tenim comunió uns amb altres”. Al sortir de l’Església anava al restaurant a esmorzar; d’allà visitava les oficines, on estaven els departaments per diversos idiomes. Mai vaig poder descobrir i va quedar en el misteri per sempre, com va ser que em van fer membre d’aquests Ensenyaments, sense haver-ho sol•licitat mai. A les 11 AM era el Servei de Curació en la casa especialment per això, pintada de color verd, amb planta de creu llatina, un cor amb una Flama Triple en l’enreixat de la porta i caduceus a les baranes”Patró Electrònic de l’Estimat Asclepi, Déu de la Medicina.

LES ROSES I LA CREU
Dins es troba un altar amb una Creu i set roses blanques, amb una vermella en el centre, tot això amb la Bíblia oberta en el 1r. Capítol de l’Evangeli de Sant Joan: “En el principi era el verb i el verb era amb Déu i el verb era Déu”. El disseny estructural d’aquest altar, defineix un meravellós pensament-forma. La creu és l’ésser humà; les set roses blanques, tot el sèptuple, en especial els “Set Rajos” i els “Set Chakras”; la rosa vermella en els centre, el Crist Despert; i la Bíblia oberta en el 1r. Capítol de Sant Joan, l’explicació de l’origen de tot el fet pel Sagrat Verb del “JO SÓC”.

SERVEI DE CURACIÓ
Aquí vaig aprendre i exercitar diàriament en els Serveis de Curació amb decrets . En aquest servei s’activa el treball dels “Auxiliars Invisibles”, que son éssers tant encarnats com desencarnats que es traslladen en el seu “Cos Etèric” fins el lloc on es troba el pacient. A fi de subministrar-li sanació. Tot això és un veritable servei ocult a l’ humanitat.

VEGETARIANISME
A migdia dinem l’àpat vegetarià que se servia en el menjador. Es prenia molt suc de raïm per mantenir la sang purificada i bastant julivert per subministrar-li al cervell el fòsfor necessari, per tenir l’ intel•ligència apropiada, per poder entendre la instrucció que allà se subministrava. Tota l’aigua que es consumia era destil•lada, per així, no ingerir substàncies terroses i evitar a artritis o malalties circulatòries. A la tarda, es reposava fins minuts.

En totes parts d’aquest lloc, tant l’encontre com el comiat amb qualsevol persona, es saludaven dient: “Que les roses floreixin en la vostra creu”, i la resposta era: “I en la vostra també”.

Gràcies als Mestres, vaig poder connectar-me amb el momentum que li va donar a Max Heidel, la manifestació d’aquesta poderosa activitat. Amb una alta expansió de consciència, vaig tornar a Caracas amb una maleta plena de llibres d’aquí per donar-los als estudiants als qui instruïa en Metafísica.

PROVA DE MAX HEIDEL
Com la màxima obra d’ensenyament espiritual per principis de Segle XX era la Doctrina Secreta i contenia molta terminologia en sànscrit, el que impedia la seva expansió, el Mestre Saint Germain va dir: “Això significarà un problema pels estudiants nascuts a Amèrica. Me’n vaig a buscar un deixeble que simplifiqui tot, que ho digui el més simple que pugui.”

El Mestre Saint Germain tenia dos deixebles que eren europeus. Un d’ells se n’havia anat a viure a Califòrnia i va a arribar a ser vicepresident de la Societat Teosòfica, que fou Max Heidel, que el seu veritable nom era CARLl LOUIS VON GRASSHOF nascut a Dinamarca, el 23 de juliol de 1865. Llavors, el Mestre Saint Germain tenia que provar a aquests dos estudiants, a veure si servien pel que es tenia de fer, i va fer que Max Heidel se’n tornes a Alemanya per posar-lo a prova juntament amb l’altra deixeble. Heidel volia més coneixement del que posseïa en aquell temps, pel que Saint Germain se li va aparèixer ocultant la seva veritable identitat. Els Mestres Ascendit de vegades són bergants, no son com es veuen a les fotos, es disfressen, fan males passades, diuen coses perquè un sigui, l’enreden a un, encara que sempre amb un bé ocult darrera de tot. No pensin que són com sants laminats, esperant que un els vagi a encendre una espelma i a resar-los. Ells fan moltes coses per veure que passa i que fa l’estudiant i d’aquesta manera conèixer-nos millor i donar-nos gran oportunitats, que de vegades un no sospita.

El Mestre Saint Germain se li va aparèixer a Max Heidel de forma velada i li va dir: “Tinc els coneixements que tu vols, però te’ls puc donar amb la condició, que no els revelis a ningú i jurar mantenir-lo en secret” Max Heidel li va dir: “El que vull és alguna cosa que la pugui instruir a tothom”. Al mateix temps, que el Mestre Saint Germain li feia això a Max Heidel li ho feia a l’altre deixeble –que no l’anomenaré– i aquest altre alumne va dir: “Si vull aquests coneixements ocults”. Van passar els dies i al tercer se li presenta Saint Germain a Max Heidel en la persona de Christian Rosencreutz, una de les seves encarnacions i se li va debel•lar: “He vingut a dir-te que t’anava a donar el coneixement si prometies no revelar-lo a ningú i tu vas dir que no volies res secret, perquè desitjaves el coneixement per tothom. Això era una prova a veure que deies. Si haguessis volgut el coneixement ocult mantenint-lo secret, perdies la prova; però si deies que ho desitjaves per tothom, passaves. Vas passar. Vine amb mi”. El Mestre Saint Germain es va emportar a Max Heidel cap un temple ocult a Alemanya molt semblant en forma i atmosfera vibracional existent al voltant de Mount Ecclesia en Oceanside. Allà el va entrenar i el va introduir en un lloc on hi havia una esfera de Llum i després li va mostrar com es va originar l’univers, els Esquemes d’Evolució del nostre sistema, les races i demés ensenyaments. I el va informar que “les característiques principals d’aquests Ensenyaments era defugir fins on fos possible de tota organització i fer-la lo més oberta que és pugues, perquè per bones que siguin les intencions al principi, en quant es crea posició i poder que puguin afalagar la vanitat del ésser humà, la temptació es fa molt atractiva. Les lleis i reglaments impliquen limitacions i per aquesta raó hi haurien d’ haver les menys possibles”. En el Temple, Max Heindel va passar una mica més d’un mes en directa comunicació amb i sota instrucció personal dels Germans Majors de la Jerarquia Espiritual, qui li van impartir gran part de l’Ensenyament. A Max Heindel el Mestre li deia que escrigui un llibre amb tot l’Ensenyament rebut. En Metafísica partim del mateix principi plantejat en aquesta història, que no volem cap ensenyament que sigui ocult, que no se li pugui donar a tothom. El Mestre Saint Germain va acabar amb l’ocultisme l’any 1930 i nosaltres som feliços solsament amb l’ensenyament que li puguem donar a tothom, no som egoistes ni exclusivistes per res.

CONCEPTE ROSACREU DEL COSMOS
Max Heidel amb tot el que li va revelar el Mestres Saint Germain va escriure un llibre a Europa que el va anomenar: EL CONCEPTE ROSACREU DEL COSMOS; amb meravellosos ensenyaments sobre Cosmo gènesis y Antropogènesis, però el Mestre Saint Germain li va dir: “No és aquí a Europa on t’has de quedar, te n’has d’anar cap a Amèrica, al Nou Món”, i ell ho va fer. Va arribar a Nova York l’estiu de 1908, i allà li va semblar que el llibre que havia escrit no estava perfecte. Saint Germain li va dir: Efectivament, has de tornar-lo a escriure dins de la radiació d’Amèrica”, i va tenir Max Heidel que tornar a escriure el llibre de nou. Aquest ensenyament de Max Heindel no tenia ni una titlla en sànscrit, està escrit especialment per ments occidentals. Aquest llibre es ven a les llibreries traduït a diversos idiomes i està plètora d’Ensenyament extraordinari que la essència d’elles es troba dins de la Metafísica. Aquest ensenyament està recolzat per la Jerarquia Espiritual de Shamballa, perquè l’únic que busquen és ajudar a l’ésser humà a conèixer-se a si mateix per eliminar-li el sofriment desinteressadament, sense cobrar-li un centau, sense mesquineses, secrets, amenaces autoritarismes ni res que obstaculitzi. Quan en un Ensenyament hi ha cobrament de diners, prohibicions, amenaces, allà no hi ha res dels Mestres Ascendits.

Max Heindel va establir la seva organització a Califòrnia aproximadament a un parell d’hores de Los Ángeles, baixant cap a Sant Diego, a la Vall de San Luis que és el lloc on el Plànol Etèric està més a prop del Plànol Físic, on els Regnes Celestials estan en unió amb el Plànol Físic. Per això quasi totes les escoles com “La Auto Realització” de Paramahansa Yogánanda, “Els Rosacreus AMORC”, persones que instrueixen sobre el Jo Sóc, inclòs Krishnamurti han anat a establir el seu centre a Califòrnia. A més a més d’això l’Arcàngel Gabriel té el seu Retir Etèric aquí en el Hope Valley. Diuen que part de Califòrnia s’ha d’esfondrar per la falla de San Andrés però mai s’enfonsa, tot rés, tot decret i meditació espiritual que es fa en aquest lloc el mantenen dempeus. A Oceanside hi ha un temple dissenyat pel Mestre Saint Germain en el cim d’un turó, que quan el van picar per fer l’emplaçament i posar les bases del temple, va quedar en forma triangular. Allà s’efectuen serveis d’un poder tremendíssim, és de les coses més belles que hi ha en aquest món.

 


Metafísica Sede Central ®