Rubén Cedeńo
 


www.rubencedeno.com
 

 Rubén Cedeńo 

A MAGYAR SAINT-GERMAIN

Első magyar nyelvű elektronikus kiadás – Las Vegas 2012-08-09

Colección Seres de Luz

Besorolás:

Önfejlesztő/Spirituális

Vallás/Hitvilág

Kulcsszavak:

metafizika, önfejlesztés, spiritualitás, vallás, pozitív gondolkodás, belső erő, Én Vagyok, Saint-Germain, Magyarország

 

JOGOK

Cím: A Magyar Saint-Germain

LDe003 – Első magyar nyelvű elektronikus kiadás – Las Vegas 2012

Eredeti cím: Saint-Germain – El Húngaro

Szerző: Rubén Cedeńo

ISBN 978-1-61024-xxx-x (elektronikus könyv)

©2012 – Rubén Cedeńo

Minden jog fenntartva, beleértve az elektronikus könyv vagy egyes részei bármely formában történő sokszorosításának jogát.  A kiadó írásbeli hozzájárulása nélkül a regisztrált elektronikus könyvek sokszorosítása a nemzetközi szerzői jog megsértését jelenti. Ez az elektronikus könyv kizárólag saját használatra szolgál. Ez az elektronikus könyv nem adható el újra és nem ajándékozható másoknak. Ha más személyekkel is szeretné megosztani ezt az elektronikus könyvet, kérjük, vásároljon további példányt minden felhasználónak. Ha ön anélkül olvassa ezt az elektronikus könyvet, hogy megvette volna, vagy saját használatára vásárolták volna, kérjük, vásároljon egy saját példányt. Köszönjük, hogy tiszteletben tartja a szerző becsületes munkáját.

Fedélterv és műszaki szerkesztés: Juanita Gutiérrez M.

Képek: Rubén Cedeńo – Mery Defferrari

Kiadó: Sebastián Wernicke – Loto Dorado

1429 Bow Creek Ct, Las Vegas, NV 89128, USA

Tel: +1-714-422-6236

Facebook: facebook.com/pages/Sebastian-Wernicke-Metafisica/102836629786670

Twitter: twitter.com/sebaswernicke

 

Honlap: lotodorado.com

e-mail: info@lotodorado.com

Facebook: facebook.com/pages/Loto-Dorado/193228870769862

 

 

RUBÉN CEDEŃO

Facebook: facebook.com/pages/Rubén-Cedeńo-Página-Oficial/114097788682208

Facebook angolul: facebook.com/pages/Rubén-Cedeńo-Metaphysical-Teachings/263974697008627

Twitter: twitter.com/rubenjosecoro

 

METAFÍSICA SEDE CENTRAL

Honlap: metafisicasedecentral.com

Honlap angolul: metaphysicalteachings.com

e-mail: info@metaphysicalteachings.com

YouTube: youtube.com/TVMetafisica

YouTube: youtube.com/sebaswernicke

YouTube: youtube.com/edicionesrowena

 

Címoldal

 

A SZERZŐ ÉLETRAJZA

Rubén Cedeńo: 1952. május 21-én született Venezuelában, Caracasban. Végzett zenetanár, számtalan népszerű és akadémiai zenemű szerzője, melyek kottái 12 kötetben jelentek meg. A Metafizika kultúrájának, zenéjének, oktatásának és irodalmának világában széles körben elismert. Spirituális fejlődését közvetlenül Conny Méndez irányította, aki 1946-ban megalapozta a Metafizikát Venezuelában. Megalapította vagy hatott a Metafizika csoportok létrejöttére Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Uruguayban, Paraguayban, Ecuadorban, Bolíviában, El Salvadorban, Peruban, Mexikóban, Panamában, az Egyesül Államokban, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Belgiumban, Svájcban és Oroszországban. Összességben 490 könyv szerzője, ezek közül több megjelent angolul, franciául, portugálul vagy olaszul, és könyvei megtalálhatóak számos nemzeti könyvtárban, mint az egyiptomi alexandriai könyvtár és a Kongresszus Könyvtár az Egyesült Államokban. 210 dokumentumfilmet forgatott archeológiai és spirituális szempontból jelentős helyeken 87 országban. 1979 óta nemzetközi konferenciák előadója. Vezetett sétákat vállal a világ leghíresebb múzeumaiban, mint a Louvre és a Prado. Jelenleg világszinten a legtöbb Metafizikai csoport koordinálásáért felelős. Fő üzenete a Pozitív Gondolkodás, a Belső Krisztus, Isten Hét Megjelenése, a Megbocsátás Gyakorlata és a Könyörületes Szeretet.

 

Wikipedia spanyolul: es.wikipedia.org/wiki/Rubén_Cedeńo

Wikipedia angolul: en.wikipedia.org/wiki/Rubén_Cedeńo

 

A Metafizika irodalmának és kultúrájának világában széles körben elismert. Több mint 87 országban kiadott 480 könyv és 210 dokumentumfilm szerzője. 1979 óta nemzetközi konferenciák előadója. Végzett zenetanár, számtalan népszerű és akadémiai zenemű szerzője, melyek kottái 12 kötetben jelentek meg. Jelenleg világszinten a legtöbb Metafizikai csoport koordinálásáért felelős.

 

 

 

A magyar Saint-GermaIn
Rubén Cedeńo


Saint - Germain

Első kiadás – 2011 

 

 

 

Tartalom

 

1. Út Magyarországra

Magyarok Nagyasszonya

Duna

Szent István

Parlament

Hősök tere

Budai Vár

Gyógyfürdők

 

2.  Kecskemét

Kodály Zoltán

A magyar sajtó

 

3. Sárospatak

Bölcső nélkül

Saját farkába harapó kígyó

Rákóczi fejedelem

Két isteni tendencia

A Mester védelmére

 

4. Gian Gastone

Pitti Palota

Gian Gastone sírja

 

5. Az elhívatás

 

6. Saint-GermaIn Versailles-ban

Saint-Germain Mester átalakulása

Semmilyen erény sincs a szegénységben

Alkimista

Francisco de Miranda

 

7. Saint-GermaIn gyermekei

 

8. Visszatérés Magyarországra

 

9. Bologna

Giambologna Neptunusza

A bolognai katedrális

San Petronio

Bolognai Egyetem

A bolognai Konzervatórium

Szent Lukács Szüze

 

 

1 ÚT MAGYARORSZÁGRA 

Rubén Cedeńo

Budapest, 2001. 08. 30.

 

Mondtam Katiuskának: „Az Instituto Nacional del Menor igazgatója Magyarországra küld, hogy a gyermek zenepedagógia Kodály-módszerére szakosodjam.” Kifejező szemei a szokásosnál jobban elkerekedtek, meglepetéssel és örömmel telve, és erős hangon, nyilvánvaló érzelemmel, enyhén elvarázsolva, azt mondta nekem: „Saint-Germain országába.” Ebben a pillanatban rájöttem, hogy a Mester országában megyek.

11 éve már, hogy Metafizikával és Tanításokkal foglalkoztunk, Saint-Germain Mester személye és történetei tanulmányaink és spiritualitásunk kiemelkedő pontjai, ínyencségei voltak. Conny Méndez, akinek Katiuska korábban egyik legjobb titkárnője volt, megtöltötte szívünket Saint-Germain, a Vízöntő Korának Avatarja, az „Aranykönyv” szerzője iránti szeretettel. Ennek a Lénynek, a metafizikai elvágyódás hajóskapitányának országába eljutni megannyi várakozás és álom beteljesülését jelentette.

A Katiuska házától néhány háztömbnyire lévő magyar nagykövetségre járkálás közepette, a magyar szavakkal, amiket tanulni kezdtem, írtam egy kedves magyar merenguét „Cseresznyét szedni” címmel, amit a magyar nagykövet nagy örömmel bemutatott a magyar nemzeti ünnepen, a nagykövetségi összejövetelen. A nagykövet megígérte, hogy híressé tesz, amikor Magyarországra ér, és be is tartotta a szavát.

 

MAGYAR NAGYASSZONY

 

Nagykövetségi látogatásokkal, Katiuska tanácsaival és magyar tanulással teltek a napok az indulásomig. Amikor leszálltam Budapesten; azonnal eltöltött a sugárzás és az ország Nagyasszonyának, „Csendes Őrzőjének”, „Védőangyalának” jelenléte. Belsőmben hallottam az ő hangjait, melyek között ott vannak Vittorio Monti csárdása, a „Szerelmeim Magyarországa” és Kodály „Háry Jánosából” az „Intermezzo”. A kulturális miniszter fogadott a repülőtéren és szállást biztosított nekem, amíg a képzés helyszínére nem költöztem. Ettől a pillanattól a magyar kultúra, a zene és a folklór örökre életem részévé vált.

  

DUNA

 

A Duna folyót először a romantikus, szép Lánchídon átkelve láttam meg. Ez a legfontosabb és leghíresebb híd a folyó felett az egész hosszán, és itt összeköti Budát és Pestet, a magyar főváros két részét. Tiszta szívemből köszöntöttem a Duna őrangyalát, „Danu” urat, akit a folyó mentén élők régi korok óra ismernek. Azonnal eszembe jutott Johann Strauss keringője, a „Kék Duna”, amelynek melódiájában benne van magyar föld szülöttének, Saint-Germain Mester Lelkének hangja. Maga a Mester inspirálta Strausst a keringő zenei formájára – ami három ütemű, a „Szentháromság” hatalmát idézve –, hogy elkerüljön egy háborút Magyarország és a vele szomszédos Ausztria között az Osztrák-Magyar Monarchia idején. Szemeim a Duna hullámain pihentek és képzeletem visszaszállt a Fekete-erdőbe, ahonnan a Duna ered és kilenc országot szel át: Németországot, Ausztriát, Szlovákiát, Magyarországot (ahol most vagyok), Horvátországot, Szerbiát, Romániát, Bulgáriát, Moldáviát és Ukrajnát, míg a Fekete-tengerbe ömlik.

 

SZENT ISTVÁN

 

Szent István királyt megismerve körbevett a varázsa. „Áhítat volt első látásra”. Beleszerettem és azonnal a híve lettem. Neoklasszicista bazilikája módfelett lenyűgözött. Elkápráztatott tiszteletet tennem benne a Szent Jobb, a szent jobb keze előtt, amit érintetlenül őriznek egy ereklyetartóban a főoltár mögött. Ennek a karnak az energiájával alapozta meg Jézus Mester tanításait Magyarországon és alapította meg az első királyságot a zajos és feledhetetlen 1000. évben. Számos apátság, kolostor, monostor és templom építését is szorgalmazta. Egyik kedvenc időtöltésem volt és még ma is az, Erkel Ferenc István király című operájának zenéjét hallgatva felidézni a bátor szent király történetét. Mivel Szent Istvánnak nem volt örököse, a koronát – az egyik nemzeti jelképet – felajánlotta a Szűzanyának és ma a Magyarok nagyasszonya, az ország védőszentje méltón viseli azt.

 

PARLAMENT

 

Szent István király koronáját látni varázslatos volt. Lelkesít beszívni hatalommal és szentséggel telt elektronjainak energiáját, amikor nézem. Ahol most őrzik, majdnem olyan, mint egy oltár, a Parlament kupolája alatt, melyet a koronához hasonlóra terveztek. Magyarország Parlamentje az ország legszebb és a világ egyik legszebb épülete, páratlan neogótikus stílusban, a Duna partján, melynek vize visszatükrözi éjjel és nappal fenséges és megszámlálhatatlan csúcsait és boltíveit. Ez az épület hasonlít a Felemelkedett Mesterek Éteri Templomaihoz.

 

A HŐSÖK TERE

 

Nem lehet Magyarországon úgy járni, hogy ne néznénk meg a monumentális Hősök terét, az ország legszebb és legimpozánsabb terét. A teret Gábriel arkangyal uralja, a Tisztaság és a Mennybemenetel Fehér Sugarából, egy hatalmas oszlop tetején, melynek lábánál a magyar törzsek hét vezérének óriási szobrai találhatóak – a Hét Sugár Hét Vezetőjére emlékeztetve. A háttérben egy oszlopsor van, melybe az ország vezetőit ábrázoló impozáns szobrok illeszkednek; köztük Saint-Germain Mester is láthatóan jelen van. Először, meghatározó hatalmával ott van Szent István, Szent Jobbjában a Kereszttel. Más királyok után ott van Hunyadi János magyar vezér, Saint-Germain Mester megtestesülése; és aztán ott van a Mester magyar fejedelemként való megtestesülésének édesapja: II. Rákóczi Ferenc. Nem véletlenül, hátrébb a volt világkiállítás területén emelkedik a romániai – egykor magyar – Vajdahunyad várának mása, amely rendkívüli hasonlóságot mutat a Mester menedékével a román Kárpátokban.

 

A BUDAI VÁR

 

A Budai Vár, az egész várost uraló Várhegyen, a magyar királyok rezidenciája volt a XIV. század óta. Többször lerombolták és újjáépítették. Jelenleg számomra nagy jelentőséggel bír. 1980-ban, amikor először jöttem Magyarországra, minden metafizikus számára tettem egy felfedezést, amikor megtaláltam a Rákóczi fejedelemként megtestesülő Saint-Germain édesapjának képét, és elvittem magammal a másolatokat, hogy mindenki megismerje. Jelenleg a kép még mindig itt van; sajnos a védőüveg, amit rátettek, visszaveri a fényt, így nem lehet jó fényképet készíteni róla. A kép érdekessége, hogy Saint-Germain apja öltözetének stílusa különösen hasonlít azokra a viseletekre, amelyeket régen a Mesterre adtak, amikor megörökítették őt, mint grófot.

 

GYÓGYFÜRDŐK

 

Budapest az egész világon a legtöbb gyógyfürdővel rendelkező főváros. Ennek köszönhetően kapta a „Fürdők városa” elnevezést. Magyarország az Átalakító Lila Tűz egyik országa, a Sugáré, melyhez Saint-Germain Mester is tartozik. Ez a tisztító Lila Sugár megtisztít mindenkit, aki a gyógyvizekben megfürdik. 119 gyógyvízforrás van, amelyek hihetetlen mennyiségű (70 millió liter) tisztító vizet ad naponta. Ezek keringési és mozgásszervi tünetek kezelésére is szolgálnak. Ezen felül az egyes fürdők építészete is említést érdemel, a legrégebbivel, a Király fürdővel kezdve, amit az 1500-as évek végén építettek. Ez egy kis ékszerdoboz, nyolcszögletű kupolája van kis ablakokkal, amelyeken átszűrődik a fény a gőzbe. A Gellért, mind közül a legszebb a szecessziós stílus színes művészi porcelánjaival díszített. A Széchenyi fürdő pedig telis tele van csodás belső és szabadtéri medencékkel.

 

2 KECSKEMÉT

 

Átköltöztem Kecskemétre, ahol tanulni fogok. Ez a város, amely az ország közepén található, volt szokatlan utazáson látszólagos célja.

 

KODÁLY ZOLTÁN

 

Itt, Kecskeméten született Kodály Zoltán, Bartók Béla mellett a XX. század legnagyobb magyar zenészeinek és pedagógusainak egyike. Ma a Kodály Intézettől, ahol tanultam, pár lépésnyire van egy Psalmus Hungaricus emlékmű, amely Kodály egyik legszebb műve, a Háry János mellett. Ez a mű az 55. zsoltáron alapul, és kórusra, tenorra és zenekarra íródott, a magyar népzene motívumai által inspirálva.

Kodály, mint pedagógus munkásságának legfontosabb hozadéka a kézjeles, kotta nélküli hangjegyéneklés egy formájának megalkotása volt. Szintén kidolgozott egy egyszerű zenei írást az ötvonalas rendszer nélkül, a ritmusjelekből és alattuk a hangjegyek kezdőbetűjével.

 

A MAGYAR SAJTÓ

 

Pár nappal a Kodály Intézetben folytatott tanulmányok megkezdése után csodás készülékeikkel megérkezett a rádió és a tévé, azaz a magyar sajtó. Minden diák örült, hogy a helyi sajtóban fog szerepelni. Mi volt számomra a meglepetés! Amikor mindent előkészítettek, egy hang azt kérdezte: „Melyikük Rubén Cedeńo?” Megijedtem, félve felálltam és jelentkeztem. Erre azt mondták: „Maga miatt jöttünk ide, hogy elénekelje a „Cseresznyét szedni” című szerzeményét.” Így történt, hogy énekeltem a rádiónak, a tévének, azaz a sajtónak. Még mindig őrzöm az újságkivágásokat arról az eseményről. Kinyomtattam a merengue kottáját, és mivel ott szinte mindenki tudott kottát olvasni, kiosztottam jobbra, balra. Napokon belül, egész Magyarország ismert, és a merenguém ismert volt a bárokban is, ahol cimbalmon, egy tipikus magyar hangszeren játszották. Így teltek boldog napjaim Kecskeméten.

Itt volt lehetőségem koncertet adni, ahol Schumann és Schubert dalokat, Mozart áriákat és Blanca Estrella de Méscoli és Ana Mercedes Asuaje de Rugeles venezuelai zeneszerzők koncertdarabjait adtam elő. Az ismétlésben elénekeltem a „Cseresznyét szednit”, és az emberek a fapadlóhoz csapkodták a lábukat, hogy kifejezzék tetszésüket és igényüket, hogy ismételjem meg, aminek, természetesen, eleget tettem.

 

3 SÁROSPATAK

 

Spirituális csoportom szeretett tagjai: Katiuska Cordido, Rugeles tanárnő, Olga Pucci, Lucy Fernández, Angélica Romero, Ítala Cordido. Blanca Estrella de Méscoli, többek közt, repesve várták híreimet Saint-Germain Mester várában tett látogatásomról.

Előttem voltak Conny Méndez szavai, mikor távozása előtt pár hónappal Magyarországra utazásom előtt azt mondta nekem: „A Mester meg szokott jelenni a várában a Kárpátokban, portás, kertész, söprögető ember képében, hogy ne keltsen feltűnést a helyet látogató emberek közt, és így, titokban, áldását és sugárzását adja nekik.”

Ahogy Ávilai Szent Teréz mondja találóan: „Isten egyenesen ír görbe vonalakon is.” Látszólag a Kodály módszert megtanulni jöttem Magyarországra. Titokban, amit a Szolgálat akart, az volt, hogy Saint-Germain Mester sugárzásait jöjjek befogadni Magyarországra. Nem ingyen, hanem azért, hogy folytatni tudjam a munkámat, amit évekkel korábban kezdtem el. Amit nem tudtam, az volt, hogy attól a pillanattól kezdve kell kiállnom a megtestesülés legnagyobb és legfájdalmasabb próbáját: meg kellett tapasztalnom a legerősebb szenvedések ellenére, hogy végig akarom járni az utam, hacsak egy kicsit is, megismertetni Saint-Germain kiadatlan Tanításainak egy részét, amit Conny már elkezdett, Katiuska folytatott, de akkor még nem tudtam, hogy ennek a munkának az örökösei sorában én vagyok a következő. Nem csak ezért jöttem Magyarországra, hanem azért, hogy belső támaszt kapjak és tudjam, torzítás nélkül, a Tervet, ami Saint-Germain Mesternek ez a Tanítása.

Mindenfelé tudakozódtam, hogy eljuthassak Saint-Germain váráig, a Rákócziak házáig. Az út majdnem egy nap oda és egy nap vissza, mivel a vár az ukrán határhoz van közel. Néhány szabadnapom alatt, ami a tanulmányaim alatt rendelkezésemre állt, megkezdtem a nagy utazást. Egyetlen eljutási lehetőség a vonat volt; sok átszállással; senki nem beszélt a mi nyelvünkön (spanyolul), és az a kevés magyar, amit megtanultam, segített ugyan, de nem sokat. De Isten mindent tökéletesen intéz. A szerény hírnév, amit a TV-szereplés adott, nem kérkedés volt, hanem segített eljutnom Sárospatakra. Az átszálló állomásra érkezve felismertek és mindenki segített az útbaigazítással, és viszonzásul elénekelem nekik egy részletet a merenguéből.

A vonat ablakából megláttam, ahogy elmaradnak a költői magyar alföldek, megváltozik a növényzet és elkezdődnek a méltóságteljes és mitikus Kárpátok, amelyekről annyit beszélnek a Mesterek könyveiben, a Menedék miatt, ami éteri másukban található.

 

JÁSZOL NÉLKÜL

 

Saint-Germain Mesternek nem volt jászola, se ajtói, amik születését várták volna őt imádó királyokkal és pásztorokkal. Ennek egy oka van. Ebben a korban, Saint-Germain Mester megjelenési formája nem lesz imádott, csak Tanításait fogják tanulni és gyakorolni, melyek valójában fontosak. Az ő nevében nem fognak országokat, királyságokat, sem pedig hívőket meghódítani. Senkit nem megmenteni, sem meggyógyítani jön ő. Mindenki a Tanításai gyakorlása során magát menti meg és gyógyítja meg.

Végül megérkeztem a faluba, ahol Saint-Germain Mester utolsó megtestesülésének szülőhelye, a vár áll. A hely messze volt a vasútállomástól. Nem volt se busz, se taxi. Az utcákon nem volt senki, az a pár ember, aki volt, nem értett semmit abból, amit kérdeztem, így senki nem tudta elmagyarázni, hogy merre van a vár. Ahogy tudtam, tört magyarsággal, dadogva, és az ilyen helyzetekben elmaradhatatlan kézjeleket használva, végül eljutottam a célhoz. Ott minden Rákóczi: az utcák, a terek és a boltok. Mindennek ellenére, az ember otthon érzi magát.

Dölyfösen, a lombok között megbújva, csendesen, a Mester felfedhetetlen titkait és rejtélyeit őrizve, feltűnt előttem a sárospataki kastély, ahol Saint-Germain Mester, és évekkel korábban Szent Erzsébet is született. Szentebb és égi sugárzással telibb nem lehetne ez a hely. A helyről szóló történeteket nem mondja el neked senki, de a kutatások elvezetnek hozzá.

Az első, amit látni, egy szép, kétemeletes reneszánsz kastély; a széles kapun átlépve egy tágas belső udvar tárul elő, amely a mélyén rejti a kastély régi kőtornyát. A kastély pompás lépcsőin felmenve és a szobákba belépve ma egy kiváló múzeum található gazdag kiállítással Saint-Germain Mester apjáról és családjáról. Ott szerencsém volt megismerni fizikai anyját, egy isteni képen, amely az apjáról készült számos festmény között van. Érdekes módon ki van állítva egy sodronying, amely a római gladiátorokéhoz hasonló, amilyenben néha – különös – Saint-Germain Mester szokott megjelenni a spirituális ceremóniákon és bizonyos tanítványok előtt.

 

A SAJÁT FARKÁBA HARAPÓ KÍGYÓ

 

Saint-Germain várának tróntermében, Sárospatakon, található egy saját farkába harapó kígyó szimbólum, ez rejti a magyarázatot arra, hogy a Kozmikus Estén, a teremtés végső hamvai és az új teremtéshez szükséges elsődleges anyag, a saját farkába harapó kígyó vagy sárkány alakját ölti. Nem véletlenül, sőt okkal, évekkel később ugyanezt a szimbólumot láttam a Brown Palace Hotel liftjében, Denverben, az egyesült államokbeli Coloradoban, ahol Saint-Germain Mester amerikai tanítványával Guy Ballarddal találkozott. Mindkét hely kapcsolatban áll a Mesterrel és a kígyós szimbólummal.

 

RÁKÓCZI HERCEG

 

Itt, a sárospataki kastélyban, a Kárpátok hegyei között született Saint-Germain Mester 1696. május 26-án, a nagy erdélyi fejedelem, II. Rákóczi Ferenc és első felesége, Teleky grófnő fiaként.

           

KÉT ISTENI TENDENCIA

 

Jézus Mester keresztre feszítése és a megbocsátás, amit megkínzóinak adott, az élet egyik nagy tanítása, amit alkalmazni lehet, amikor valakit igazságtalanul megtámadnak. Hasonlóan tanulságosak Saint-Germain Mester életének bizonyos helyzetei, de más instrukciókkal, az aktuális körülményekhez és a tanítványok által megélt történésekhez igazodva.

Saint-Germain Mestert két „isteni körülmény” övezi; néhány tanítványa mindkettőt megtapasztalta.

Első isteni körülmény: megállíthatatlan kritika, irigység, káromlás, ítélkezés, visszautasítás és jogtalan ítéletek viharát kapni. Ez az, amit Saint-Germain Mester elszenvedett a spirituális tanítások terjesztése miatt, mert más volt, mint a többiek: tudós és bölcs, aki meghaladta azokat, akik körülvették, gazdasági szabadsága volt, és szabadon ment, ahova akart. Hasonlóan néhány tanítványát is támadták pusztán azért, mert hirdették a Mester Tanításait. Saint-Germain Mester egyes tanítványai néha ezer kilométereket utaznak azért, hogy beszédet tartsanak a kultúrától, történelemtől és spiritualitástól duzzadó Tanításokról; és habár nem keresnek vele pénzt és szeretetből teszik, megvádolják őket büszkeséggel, hatalmaskodással, sőt azzal, hogy nem tanítanak semmit. Ennek az „isteni körülménynek” a tanulsága az, hogy legyünk szerények és minden ellenállás ellenére folytassuk, ahogy Saint-Germain Mester is folytatta munkáját az európai udvarok nehéz közegében.

A Második isteni körülmény nem olyan kellemetlen, hanem pont ellenkezőleg, ez az, amit Saint-Germain Mester élvezett: hagyta, hogy az őt körülvevők megtegyék nagylelkű észrevételeiket, ezek között volt mély tisztelet, szeretet, dicsőítés, jó kapcsolat, figyelmesség és más bölcs emberek – köztük spirituális mesterek – elismerése, azért aki volt, azért mert végezte, amit végzett és mivel méltó módon tette azt. Így történik ez manapság néhány tanítóval, akik megérdemlik, hogy amellett, hogy gonoszul szidják őket, gyakran el is ismerik őket, amerre járnak a bölcs, művelt, nemes, intelligens emberek és a nagy spiritualisták. Ez annak köszönhető, hogy néhány kiemelkedő tanító jelentős személyiség a kultúra, a művészet és az intelligencia világából.

 

A MESTER VÉDELMÉBEN

 

II. Rákóczi Ferenc a fia, Rákóczi herceg védelmére – aki később Saint-Germain gróf lett – számos alkalommal fia valótlan halálhírét keltette, a gonoszok megtévesztésre, akik ellene voltak és meg akarták ölni.

 

4 GIAN GASTONE, TOSZKÁN NAGYHERCEG

 

Az üldöztetés miatt és egy lehetséges gyilkosság elkerülése érdekében a Mester Firenzébe ment Gian Gastone Medici, az utolsó Medici és egyben toszkán nagyherceg oltalma alá, aki a kor elismert és tisztelt homoszexuális személyisége volt. Nemes szívű, a kor művészetének és tudományának jótevője, továbbá a szabadság szerelmese – ahogy Saint-Germain Mester is –, ennek következtében jó barátság alakult ki köztük – és ezért és számos más okból a toszkán nagyherceg szinte a Mester fogadott apjává vált.

 

PITTI PALOTA

 

Gastone nagyherceg a firenzei Ponte Vecchiótól nem messze lévő Pitti Palota felvilágosult lakója volt, ahova valószínűleg Saint-Germain Mester is ellátogatott és meg is szállt néhányszor. Ennek a palotának a falai között mutatták be az emberiség történetének első operáját: Peri „Euridikéjét”. A hatalmas, fényes, kődíszes épület a toszkán nagyhercegek rezidenciája volt. Tökéletes reneszánsz, nevét egy Pitti nevű bankárról kapta, akinek lakhelye volt. Jelenleg egy gazdag művészeti galéria, Raffaello, Tiziano, Corregio és Rubens képeivel, Pietro Cortona freskóival a falain és értékes ezüst, ruha, kocsi és porcelán gyűjteményekkel.

A Mester elfogadta, mint fogadott apját és mecénását, és hatalmába kerítette a toszkán nagyherceget, Gian Gastone de Medicit, a kor elismert homoszexuális személyiségét, aki soha nem tagadta és nem is titkolta jellemét. Innen Saint-Germain Mester egy további tanítása, az újkoriak egyike, amely nem utasít el egyetlen embert sem, legkevésbé sem azért, mert homoszexuális, nemes, gazdag vagy világias, amilyen Gian Gastone de Medici volt.

Egy 1701-es keltezésű levélben Toszkána nagyhercege azt írja a Mester apjának – II. Rákóczi Ferencnek – a fia fejlődéséről: „Lenyűgöz a te csodálatos kisfiad. Láttam, ahogy újraélesztett egy száraz növényt, és láttam, hogyan kelt életre újra csodálatos módon a mágia művészetével. Máskor láttam, ahogy az őt körülvevő dolgokat rajzolta le, kimagasló képességgel megörökítve azokat a papíron. Máskor visszavonul, az udvarban lévő hangszerek valamelyikén játszik, és amikor megkérdezem, hogy ki tanította, azt felelni, hogy egyszerűen tudja, hogyan kell. Pont pár napja láttam, hogy kedvesen beszélgetett a palota egyik zongoratanárával, Gilberto Rossival, és a beszélgetés végeztével az öreg, nyájas zenész csodálattal mesélte nekem, hogy soha nem találkozott még ilyen fiúval, aki ilyen mély zenei ismeretekkel rendelkezik.” Azt is írja, hogy: „Olyan spirituális eredményei vannak, amit az emberek többsége az öregséggel érkező bölcsességgel sem ér el.”

14 évesen Saint-Germain Mester belépett az olasz szabadkőműves mozgalomba.

Gian Gastone de Medici ösztönzésére a Mester a Sienai Egyetemen tanult, amely Európa egyik legrégibb, a XIII. században alapított egyeteme, és a Bolognai Egyetemen.

Az olasz Tirol egyik falujában, San Germano-ban a Mester grófi címet vásárolt magának. Volt szerencsém meglátogatni ezt a helyet, hogy információt gyűjtsek a Mesterről.

 

GIAN GASTONE SÍRJA

 

A nagyherceg sírját Firenzében a Mediciek kriptájában lehet megnézni, ami a San Lorenzo templom új sekrestyéje. Ebben a sírboltban néhány sír Michelangelo halhatatlan szobraival díszített, nem így a hercegé. Az érdekes az, hogy nemrég, 2004-ben, amikor kinyitották a sírját, üres volt, semmi nyoma nem volt a testnek. Ez fejtörést okozott a történészeknek, az antropológusoknak és a kutatóknak.

Létezik valami, amit úgy hívnak felemelkedés: ez az a folyamat, amely során az ember fizikai testének minden sejtje visszatér a Fénybe, és ilyen módon átlátszóvá és anyagtalanná válik, így az egyénnek nem kell átmennie a halálnak nevezett folyamaton, és így kijut az újjászületések köréből, a saját lénye és a környezete saját maga utalása által. Ha kilép a testéből és az egyén teste nem lett elhamvasztva, lehetséges, hogy ez a folyamat post mortem megindul a sírban. Ebből adódóan Saint-Germain Mester azt mondja, hogy ha felnyitnának több sírt, üresen találnák őket. Saint-Germain vajon felemelte Gian Gastonét?

 

5 AZ ELHÍVATÁS

 

II. Rákóczi Ferenc népe által szeretett hazafi volt, és még ma is az. Élete végén Rodostóban, Törökországban temették el, ahol fia, Saint-Germain Mester mellette volt, mikor kilépett testéből, elkísérte oda is, hogy vele lehessen az utolsó pillanatokban. Amikor a magyar nép a Mestert akarta örökösként, tudván, hogy milyen fontos küldetése van a kor európai udvaraiban, mint a Shamballa Spirituális Hierarchia tagja, a legügyesebb módon eltűnt.

Amikor valaki átadja magát a mester munkájának, már nem a család, a társadalom és más közeg által nyújtott csillogásnak és támogatásnak elkötelezett, hanem a Mester munkájának, amit teljesítenie kell.

Buddha nem lett Kapilavastú királya, cserébe spirituális király lett. Ugyanígy Saint-Germain Mester; nem volt Magyarország királya, de az európai udvarokban végzett munkája a Vízöntő Korának Avatarjává, az Aranykor királyává tette.

A Vízöntő Kora számára a munka nem olyan, mint a Halak Korában a kereszténység számára, ami a lemondásban, a szegénységben, az áldozatokban és a szenvedésben mutatkozik meg. Most a spirituális a ceremónián, a diplomácián, a ragyogáson és az isteni gazdagságon alapul, amit az élet ad. Ez nagy veszélyt jelent azokra, akiknek kevés az ítélőképességük, keveset érintkeznek másokkal és alacsony a kulturáltsági szintjük; akik meg tudnak zavarodni tőle és elveszítik spirituális életük irányát, külsőségessé, büszkévé és fényűzővé válva. De mindig minden spirituális felmentésben vannak veszélyek azok számára, akik nem őszinték. A múlt korban, a szerénységhez és a visszautasításhoz való ragaszkodás ellenére, a fanatizmus és a babonaság hibájába estek.

 

6 SAINT-GERMAIN VERSAILLES-BAN

 

Belle Isle marsall, XV. Lajos németországi nagykövete mutatta be Saint-Germain Mestert Párizsban, megköszönve azt, hogy a Mester csodálatos módon meggyógyította Németországban szerzett halálos sebét. A marsall mutatta be a Mestert Madame Pompadournak, a francia udvar egyik legismertebb személyiségének, XV. Lajos király híres szeretőjének, aki emellett a kultúra és a művészet nagy támogatója volt. A Saint-Germain Mestert körülvevő személyek mindig erősen kapcsolódtak a kultúrához, a művészethez és a nemességhez. Madame Pompadour mutatta be Saint-Germain Mestert a francia király előtt, és nagy barátság alakult ki köztük. Ott, a teljes versailles-i udvar előtt kezdett kibontakozni a Mester, mint a „Mágia és a Ceremónia Hetedik Sugarának Ura” csodás varázsa.

 

SAINT-GERMAIN MESTER ÁTALAKULÁSA

 

A mágia művészetén keresztül Saint-Germain Mester, a Hetedik Viola Sugár embere, a Lajosok udvarába érkezve örökre eltüntette a magyar Rákóczi herceget és átalakult, mint Jézus a Tábor-hegyen, a szédületes és rejtélyes Saint-Germain gróffá.

Saint-Germain Mester a XVIII. század európai udvarokban a következőképpen jelent meg: jó megjelenésű, jóképű ifjú, udvarias, jól nevelt, jó modorú, a legszigorúbb udvari protokoll ismerője, elegáns és kifejezetten jól öltözött – sőt alkalmanként ruházatán nagy mennyiségű gyémántot viselt –, nemes viselkedésű, lenyűgöző alkimista, zeneszerző, feltaláló, hegedű- és zongoraművész, és a beavatottak számára okkultista. Ahogy a keresztények mesterüket utánozzák, Saint-Germain tanítványainak sokat kellett tanulniuk és erőfeszítéseket tenniük, hogy a Mester lényét kövessék.

 

SEMMILYEN ERÉNY SINCS A SZEGÉNYSÉGBEN

 

Semmilyen erény sincs a szegénységben; a világ tele van szegényekkel és egyikük sem szent. Saint-Germain Mester dicsekedett nagy gazdagságával, anélkül, hogy ebből adódóan büszke vagy fölényes legyen. Az elmúlt korszakban a vallásosak a szegénységre szavaztak, de gyakran büszkeségük és gőgjük megmaradt, nem változott a viselkedésük. Néha a szegény ember olyan egoista és büszke, mint bárki más. A katolikus egyház a Vatikánban, a Buddha-dharma gyakorlói a tibeti Potala-palotában, a szikhek az amritsari Arany templomban, a ferencesek és más szerzetesrendek is nagy gazdaságot őriznek a templomaikban; tele vannak arannyal, drágakövekkel, nagy vagyonnal és ettől nem spirituálisabbak és nem is kevésbé azok. Ebben a korban fordítva mondják: „Ne válaszd a szegénységet. Igyekezz mindig többet birtokolni, hogy többet adhass.”

A tengerek mélye tele van gyöngyökkel és korallokkal, a föld mélyén rengeteg gyémánt, smaragd, ametiszt és más drágakő van. Isten nem szegény. A fiai miért kell, hogy azok legyenek? Minden gyermek örökli a szülei vagyonát. Akkor Saint-Germain Mester vagy te magad, miért kellene, hogy szegény és nyomorult legyél, ha vagyonos is lehetsz, egy olyan gazdag apa gyermekeként, mint Isten. Nincs rá magyarázat. Vigyázz, nehogy úgy járj, mint Őrült Johanna, aki nem tartott igényt arra, ami járt neki gazdag királynőként, hanem nyomorult rabként élt. Azaz, ha „isteni örökségedet” kéred a gazdaságból, minden szépet és jót, amire vágysz, és szükséged van, megkapod.

 

ALKIMISTA

 

Saint-Germain Mester kenőcsöket és kanalas orvosságokat készített, amelyek bármilyen betegséget meg tudtak gyógyítani, sőt a halállal is szembeszállt. Folyékonyan beszélt régi nyelveket, mint a latin és a szanszkrit, és modern nyelveket, mint a spanyol, az angol és a francia, meg a kínai és az arab. Tökéletesen ismerte kora politikáját, a tudományokat, a költészetet, a gyógyászatot, a kémiát, a zenét és a festészetet; csodás bariton hangon énekelt, kétkezes volt és Tibetben töltötte a szabadidejét. Emellett, soha nem öregedett. Saint-Germain Mester „halkan” elárulta valódi kilétét annak, akit erre érdemesnek tartott, hogy elfogadják, és Magyarország trónörökös hercegeként nemes rangjához méltóan bánjanak vele. Soha senki nem ismerte vagyona eredetét, nemzetiségét, családját, rokonait és nem látták nyilvánosan enni, sem azt, hogy lenne partnere. Csak azt ismerte el, hogy a hatalmas Máltai Rend tagja, mivel ennek keresztje a védjegye.

 

FRANCISCO DE MIRANDA

 

Tudnak arról a korról, amikor Saint-Germain Mester személyesen kapcsolatba került a tudós venezuelaival, Francisco de Mirandával, Venezuela függetlenségének előmozdítójával. Olyan ügy volt az amerikai kontinens gyarmatainak függetlensége, melynek érdekében sokat tett. Mindez több mint elegendő indok volt arra, hogy a Mester a korszak legtöbbet emlegetett és legvitatottabb udvari és városi legendájává váljon.

 

7 SAINT-GERMAIN GYERMEKEI

 

Saint-Germain Mester elhozta a Vízöntő Korabeli Tanítványai és tanítók számára a Protokoll és a Nemesség beteljesülését, amikor magyar hercegként élt, majd grófként a francia udvarban, Versailles-ban volt és a Tükörteremben sétált. Ő a mi Mesterünk.

2000 éve, mikor a Halak Kora kezdődött a kereszténységgel, Jézus tanítványai halászok voltak; aztán nézzék, mi lett a Katolikus Egyház aranyba és drágakövekbe öltöztetett, díszes templomaival, és ezt nem kritizálják. A mi Mesterünk egy magyar herceg, francia gróf és Aranykorunk Királya, a királyi méltóság és a fény Lénye, annyira a földé, mint a Léleké. Mit gondolnak, hogyan kell a tanítványoknak és tanítóknak viselkedniük? Saint-Germain Mester, az „Én vagyok”, a Sugarak, az Újkor Tanításainak Tanítványai úgy kell, hogy öltözzenek, beszéljenek, viselkedjenek, mint a kor királyi udvarának fiai. Guy Ballard, Saint-Germain tanítványa volt Oroszlánszívű Richárd, egy másik nemes.

A tulajdon és a címek visszautasítása nem jelenti a nemesség elutasítását. Visszautasíthatod a tulajdont és a címeket, de a lélek nemességét, a kifinomultságot, a kultúrát és a jómodort nem. Ezt a nemességet soha nem lehet elutasítani, mert ez a Lélek tulajdona, a bennünk lévő Belső Isten saját viselkedése. Ellenkezőleg, aki nem érzi mindezt, meg kell, hogy szerezze.

Lady Rowena létezett és Sir Walter Scott „Ivanhoe” című regényében megjelent. A normannok korában Anglia és Franciaország között élt, mint nemes asszony. Serapis Bey Mester volt Leónidász, Spárta bátor és híres királya.

Kérem, vegyék figyelembe, hogy szinte minden Mester, akitől a tanításokat kapjuk, nemes. Ez teszi azt, hogy minket is bevonnak abba, amik ők maguk. Nem marad más hátra, mint hogy mi is nemesek legyünk, nemesként viselkedjünk, felejtsük el a közönségességet, az „akárkiséget”.

 

8 VISSZA MAGYARORSZÁGRA

 

32 év után, 2011-ben, visszatértem Magyarországra, saját bőrömön megtapasztalva a Spirituális Tanításokat és az élményeket, amiket a Mester inspirál életével. A Spirituális Hierarchiában Saint-Germain Mestert kedvesen a „Magyar”-nak nevezik. Megvan az oka, hogy a Mester „Magyar”-ként lett ismert.

Én nem tudom, miért, talán a körülmények és a Saint-Germain Mester és származási országa iránti hatalmas szeretet miatt, hazámnak fogadtam Magyarországot.

 

9 BOLOGNA

Bologna, 2011. 10. 23.

 

Habár Bologna rengeteg történelmi és szellemi látnivalóval rendelkező város, odautazásom fő oka az volt, hogy Saint-Germain Mester Bologna egyetemén tanult, mikor Gian Gastone de Medici, az utolsó toszkán nagyherceg gyámsága alatt élt.

Ugyan egész életemet Bologna környékén töltöttem, és mindig megpróbáltam eljutni a városba autóval és vonattal is, egy ismeretlen, gátló energia megakadályozott benne. Emlékszem, egyszer évekkel ezelőtt Rómába menvén, azzal a szándékkal, hogy Bolognában megállok egy metafizikus csoporttal együtt, rejtélyes módon, áthaladva a városon, soha nem tűnt fel az autópályán a város felé leágazást jelölő tábla. Egy tanító egyszer előadást tartani jött ide, de szinte kidobták és nem tért vissza többé. Ez alkalommal bejutottunk, de nem volt hol leparkolni az autóval. Órákon át köröztünk. A kevés parkoló, amit találtunk zárva volt. Amikor már lemondtam róla, hogy a városban maradjak, és mondtam, hogy „menjünk”, valami megváltozott az égen és minden kezdett megoldódni. Egy taxis elvitt az egyetlen szabad helyekkel rendelkező parkolóba, amit érdekes módon délben zártak, de 3 órán át otthagyhattuk a kocsit.

Dotta Asszony, Bologna csendes őrzője hagyta, hogy belépjek a városába és elkápráztatott; minden emberileg megnézhetőt láttunk és nagyon jót ettünk. A Csendes őrzőkkel jóban lenni mindig hasznos, mivel így városaikban nagyon jól, sőt a szokásosnál jobban bánnak velünk.

 

GIAMBOLOGNA NEPTUNUSZA

 

Szabály szerint Bolognába érkezve az első, hogy köszöntjük az impozáns Neptunusz urat, Giambologna művét, ő faragta a csodás Hermészt is, mely a nevét viseli. Neptunusz a város közepét uralja, mint a Víz Elem és az emberi érzések irányítója. Ott van ő, impozáns, hatalmas, de kedves formájú, az összes lakó érzelmi testét kiegyensúlyozza, habár nagyon nyugtalanítja a férfi testek szerelmeseit, mivel nagyon érzéki. Úgy tűnik, hogy nagyon nagy pénisze volt a szobornak, és az egyház kötelezte Giambolognát, hogy kicsinyítse le. A szobrász megtette, de azért a szobor bal kezével mutatja, hogy milyen nagy volt. Ezért lehet, hogy az emberek azt mondják erre a Neptunusz szoborra, hogy „Az óriás”? A Neptunusz szobornál mindig van olyan diák, aki kétszer megkerüli a szobrot a vizsgája előtt, mivel úgy tartják, hogy aki így tesz, szerencséje lesz. Vajon Saint-Germain Mester itteni egyetemi vizsgái előtt megkerülte a szobrot?

 

A BOLOGNAI KATEDRÁLIS

 

A bolognai katedrális, a San Petronio Bazilika, a város legfontosabb temploma. Habár amikor valaki kintről nézi, nem olyan szép, hiszen nincs befejezve. Gótikus stílusú. Lenyűgöző magas tetőivel és nagy méretével; nem véletlenül a világ 5. legnagyobb katedrálisaként van elkönyvelve. Ez az a hely, ahol a híres V. Károlyt, Katolikus Izabella unokáját megkoronázták. A lépcsős emelvényen lévő oltár és az oldalsó kórus adják egyedi nagyságát.

 

SAN PETRONIO

 

A bolognai katedrális egyik oldalhajójában látható a város védőszentjének, San Petroniónak a relikviája, aki híres nemes volt az V. században és a helység püspöke. Maradványait a szépséges oldalsó oltáron őrzik, ahol a szent fejét roppant érdekesen ábrázolták.

 

A BOLOGNAI EGYETEM

 

Bologna központjában található a két egyetem közül az egyik, ahol a fiatal Saint-Germain Mester tanult, amikor Rákóczi herceg volt. Most a város legfontosabb könyvtára, jobb nem is lehetne, mint az emberiség összes kulturális vívmányának gyűjtőhelye. Apropó, délután volt és a nap már nem sütötte a katedrális egyik falát sem, de amikor fényképet készítettünk, mind túl fényes lett. Talán mert ott volt Saint-Germain Mester? Valójában nem volt nehéz elképzelni a Mestert, ahogy a hatalmas kapun ki- vagy besétál.

 

A BOLOGNAI KONZERVATÓRIUM

 

A bolognai Konzervatórium egyik falán egy márványtábla büszkén jelzi, hogy ott tanult Rossini, és ezt nagyon különleges módon fejezi ki: „itt lépett be, mint diák és itt lépett ki, mint a zeneművészet hercege, Gioachino Rossini”. Nem is sejtik milyen öröm volt a csodás folyosókon sétálnom, hátha elkapok néhányat a kimaradt hangjegyekből, amelyek közül Rossiniben voltak azok, amelyek lehetővé tették, hogy „A tolvaj szarka”, a „Tell Vilmos” vagy a „Sevillai borbély” megszülethessen. Az élményeinkből is élünk.

 

SZENT LUKÁCS SZÜZE

 

Nem mehettem el Bolognából anélkül, hogy a legjelentősebb dombján, a La Guardián, a Szűz híres ikonját, amit Szent Lukács festett, meg ne nézzem; úgy tartják Szent Lukács festette a lengyelországi czestochowai Szüzet is, ugyanúgy, ahogy a római Örök Vigasz Szüzét is.

 

Listado de las fotos - Képek

Lánchíd a Dunán Kép: Rubén Cedeńo

Johann Strauss szobra Bécsben – Edmund Hellmer Kép: Rubén Cedeńo

Strauss keringői

Szent István Bazilika Kép: Rubén Cedeńo

Szent István király

Szent Jobb

Szent István király koronája

Szent István – Magyarország Bazilikájának főoltára

Magyarország Nagyasszonya Szent István koronájával

Hősök tere – Hunyadi János

Hősök tere – Rákóczi

A szerző Vajdahunyad váránál, Romániában

Magyarország Parlamentje

A magyarországi Parlament kupolája

Saint-Germain Mester apjának, II. Rákóczi Ferencnek a képmása

Rubén a Hősök terén

Széchenyi fürdő

Rubén Kecskeméten 1980-ban

Kodály Zoltán

Psalmus Hungaricus emlékmű Kecskeméten

Rubén a kecskeméti Kodály Intézetben, 2011-ben

Rubén a magyar sajtóban

A szerző Kecskeméten, tanulmányai alatt

Rubén koncertet ad a Kodály Intézetben, Magyarországon

Rubén Saint-Germain várában, Sárospatakon, Magyarországon, 1980-ban

Rubén Sárospatakon 2011-ben

Rubén Sárospatakon 2011-ben

A Rákócziak köpenye – Sárospataki kastély Kép: Rubén Cedeńo

A Rákócziak sodronyinge a sárospataki kastélyban Kép: Rubén Cedeńo

Rákóczi – Sárospatak Kép: Rubén Cedeńo

Gian Gastone de Medici

Gian Gastone de Medici, toszkán nagyherceg

Pitti Palota

Rubén San Germanóban, ahol a Mester a grófi címet vásárolta

A Mediciek sírja Firenzében

Versailles-i kastély

Madame Pompadour

Saint-Germain gróf, ahogy az európai udvarokban megjelent

XV. Lajos

A szerző Versailles-ban

Don Francisco de Miranda Arturo Michelena Miranda alkotásán

SAINT-GERMAIN, AZ ARANYKOR KIRÁLYA Frank Alvarado alkotásán

SAINT-GERMAIN A TRÓNJÁN, MINT A VÍZÖNTŐ KORÁNAK AVATARJA Frank Alvarado alkotásán

Giambologna Neptunusza

A szerző a bolognai egyetemen

Szent Lukács Szüze